<
 
English|صفحه اصلی  | سایت اصلی دانشگاه |   امروز: شنبه ٠٨ مهر ١٤٠٢

آمار بازدید

بازديدکنندگان امروز : 29
بازديدکنندگان این صفحه: 2237
کل بازديدکنندگان : 1860431
بازديدکنندگان آنلاين : 1
آخرین بروزرسانی : 1402/06/07

 

چه کسانی می‌توانند از این درمان بهره مند شوند؟

1- افراد سالمی که به دنبال افزایش مهارت‌ها و توانمندی‌های ذهنی هستند از توانبخشی شناختی برای ارتقاء عملکرد خود استفاده می‌کنند. در واقع روشی است برای بهبود عملکرد های شناختی افراد سالم که دارای عملکرد شناختی در حد طبیعی و قابل قبول بوده اما بدلایلی تمایل به ارتقای عملکرد های شناختی خود دارند.

2- افرادی که در کارکردهای شناختی خود آسیب دیده‌اند می‌توانند از این برنامه‌ها بهره برده و کارکردهای شناختی و ذهنی خود را بهبود بخشند. این اختلالات ممکن است به صورت پیشرونده باشند (مانند آلزایمر، دمانس، پارکینسون، مالتیپل اسکلروزیس، تومور‌های مغزی) که درمان زودهنگام اختلال می‌تواند روند پیشرفت بیماری را کند نموده و به افزایش سطح توانمندی بیمار کمک کند.

3- هم‌چنین بیماران مبتلا به اختلالات عصبی غیرپیشرونده مانند صدمات ضربه‌ای مغز(TBI)، سکته مغزی، فلج مغزی، اختلالات اتیسم و  نقص توجه-بیش‌فعالی (ADHD) نیز با درمان زودهنگام اختلال می‌تواند روند پیشرفت بیماری را کند نموده و به افزایش سطح توانمندی بیمار کمک کند.

بنابراین توانبخشی شناختی یک فرایند آموزشی در راستای ارتقاء عملکرد برای تمام افراد می‌باشد.پس هیچ فردی در هیچ گروه سنی ، جنسیت و نژادی، صرف نظر از بیمار و یا سالم بودن، بی نیاز از خدمات توانبخشی شناختی نیست. چراکه امروزه حفظ و ارتقاء عملکرد های شناختی یکی از مهم ترین اولویت های حوزه سلامت است.