گروه پاتولوژی در سال 1364 در محل دانشگاه ارومیه ( واقع در خیابان دکتر بهشتی) که در آن زمان دانشکده پزشکی یکی از دانشکده های آن بودتاسیس گردید. گروه پاتولوژی در ابتدا زیر مجموعه ای از گروه پاتوبیولوژی شامل گروه های پاتولوژی، میکروبیولوژی، بیوشیمی، ایمونولوژی، انگل شناسی و قارچ شناسی بود و در سال 73-72 به عنوان یگ گروه مستقل از سایر گروه ها جدا شد. در سال 1370_1371 به دنبال تایید کمیته ارزشیابی دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی اقدام به جذب و تربیت دستیار تخصصی پاتولوژی شد. در سال 1373، گروه پاتولوژی به دانشکده پزشکی در محل جدید دانشگاه علوم پزشکی ارومیه درپردیس نازلو و در سال 1375 به مرکز آموزشی و درمانی امام خمینی منتقل شد. در سال 1378 آزمایشگاه بیمارستان شهید مطهری ، از سال 1399 بیمارستان جامع زنان کوثرو از سال 1403 بخش پاتولوژی بیمارستان طالقانی به صورت آموزشی در اختیار اعضای هیئت علمی و دستیاران پاتولوژی قرار گرفت. در طول سالیان با افزایش تعداد اعضای هیئت علمی گروه پاتولوژی و تلاش و پیگیری مداوم، امکانات و تجهیزات مورد نیاز برای امر آموزشی، پژوهشی و درمانی با همکاری مسئولین دانشگاه تا حد تقریباً مطلوب تهیه و در اختیار گروه قرار گرفته است . در حال حاضر 6 نفر عضو هیئت علمی (دو نفر دانشیار،چهارنفر استادیار) و دونفر پاتولوژیست در حال گذراندن طرح نیروی انسانی و 24 نفر دستیار (سالهای اول تا چهارم)در این گروه مشغول فعالیت می باشند.تمامی اعضای هیئت علمی دارای مدرک تخصصی آسیب شناسی آناتومیکال و کلینیکال می باشند علاوه بر آن یک نفر از اعضای هیئت علمی، دوره های فرصت مطالعاتی خارج از کشور ،یک نفر دوره فلوشیپ مولکولار پاتولوژی ویک نفر دوره فلوشیپ هماتوپاتولوژی را گذرانده اند.
گروه پاتولوژی در وضعیت فعلی علاوه بر دوره دستیاری ، به دانشجویان پزشکی دانشکده پزشکی ، دانشجویان مامائی، علوم آزمایشگاهی، رادیولوژی و اتاق عمل در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه و همچنین دانشجویان خارجی به زبان انگلیسی آموزش می دهدو در طرح های پژوهشی آن مشارکت دارد.
تدوین رسالت و اهداف آموزشی
رسالت گروه پاتولوژی ارتقاءسطح سلامتی و بهداشت جامعه و کمک به فرایند درمان بهتر بیماران از طریق تربیت دانشجویان، پزشکان و متخصصان متبحر و آگاه به اصول علم آسیب شناسی میباشد.
اهداف کلی گروه آسیب شناسی
- آموزشی : آموزش دستیاران درمقطع تخصص ، دانشجویان پزشکی در مقطع تحصیلی دکتری و دانشجویان پیراپزشکی در مقطع کارشناسی .
- پژوهشی : انجام طرحهای تحقیقاتی درخصوص آسیب شناسی آناتومیکال،کلینیکال ومسائل مربوط به آن.
- درمانی : پرورش مهارتهای عرصه خدمات درمانی، بهداشتی دستیاران برای ارائه در بخشهای پاراکلینیک به مراجعین آزمایشگاههای آسیب شناسی بالینی، تشریحی.