دانشکده پزشکی

(دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی)
برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید

معرفی گروه علوم تغذیه

گروه علوم تغذیه دانشکده پزشکی ارومیه، از زمان برپایی دانشکده پزشکی ارومیه و به صورت متّحد با گروه بیوشیمی و با نام «گروه بیوشیمی و تغذیه» شکل گرفت ولی از سال 1390 و به دنبال تفکیک این دو گروه دانشگاهی از یکدیگر، به شکل مستقل و با نام «گروه علوم تغذیه» فعالیت خود را ادامه داد. در همین سال نیز گروه علوم تغذیه موفق به اخذ مجوّز دوره کارشناسی ارشد علوم تغذیه گردید و نخستین دوره دانشجویان کارشناسی ارشد علوم تغذیه از مهرماه 1390 شروع به تحصیل نمودند. گروه علوم تغذیه در سال 1402 موفق به اخذ مجوز پذیرش دانشجویان مقطع PhD علوم تغذیه گردید و از همان سال دانشجو در این مقطع پذیرش و تربیت می نماید. اساتید این گروه افزون بر تربیت دانشجویان PhD و کارشناسی ارشد علوم تغذیه، تاکنون با انجام پژوهشها و تألیفات در زمینه علوم تغذیه و همچنین با آموزش گروههای دانشجویی در رشته های گوناگون علوم پزشکی (همچون رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری، مامایی، بهداشت عمومی، بهداشت خانواده، بهداشت مدارس و ...) وظایف خود را در سطوح گوناگون پوشش داده است. بعلاوه، گروه علوم تغذیه با اجرای برنامه های ویژه آموزشی برای دانش آموختگان این رشته ها، زمینه ساز رشد و بالا رفتن دانش تغذیه در گروههای گوناگون رشته های علوم پزشکی شده و از این رهگذر، به افزایش فرهنگ تغذیه ای و بهینه سازی سطح تغذیه جامعه کمک کرده است. همچنین این گروه توانسته است تاکنون شمار قابل توجهی از دانش آموختگان کارشناسی ارشد خود را با کسب امتیازهای ممتاز، روانه دوره دکترای تخصصی علوم تغذیه نماید. گفتنی است این گروه در انجام امور فرابخشی نیز فعّال بوده و تاکنون با سازمانهایی مانند آموزش و پرورش، ادارۀ تربیت بدنی و صدا و سیما همکاریهای پررنگی داشته است.

Introducing the Department of Nutritional Sciences

The Department of Nutritional Sciences of the Urmia Medical School was formed when the Urmia Medical School was established and united with the Biochemistry Department under the name "Biochemistry and Nutrition Department". In 2012, following the separation of these two academic groups, it continued independently its activity under the name of "Department of Nutrition". In the same year, the Department of Nutrition Sciences was able to obtain a license for the master's degree in nutrition sciences, and the first batch of master's students in nutrition sciences began to study in October 2019. In 1402, the Department of Nutrition Sciences was able to obtain a permit to admit PhD students in Nutrition Sciences, and since the same year, it has been accepting and training students in this department. The professors of this group, in addition to training PhD students and masters in nutrition sciences, have so far conducted researches and writings in the field of nutrition sciences and also by training student groups in various fields of medical sciences (such as medicine, dentistry, pharmacy, nursing, midwifery, health public, family health, school health, etc.) has covered its duties at various levels. In addition, by implementing special educational programs for the graduates of these fields, the Department of Nutrition Sciences has become the basis for the growth and improvement of nutrition knowledge in various groups of medical sciences and through this, to increase the nutritional culture and optimize the nutrition level of the society. has helped. Also, this group has been able to send a significant number of its master's students to the specialized doctorate course in nutrition sciences by obtaining excellent points. It should be mentioned that this group has been active in carrying out trans-sectoral affairs and so far has had strong cooperation with organizations such as education and training, physical training department and radio and television.

اساتید گروه

 

دکتر سعید قوام زاده (مدیرگروه)

 

مهندس مجید منافی

 

دکتر رسول زرین

 

دکتر محمد علیزاده

 

دکتر سوانا دانغیان

 

دکتر هادی عبداله زاد

کارکنان گروه

مهندس زینب اسماعیل زاده

 

اولویتهای پژوهشی گروه علوم تغذیه دانشکده پزشکی ارومیه مصوب سال 1401

ردیف  اولویت های تحقیقاتی                                گرایش

تغذیه بالینی                                          تغذیه در بیماری های مزمن و بیماری های مسری

آموزش تغذیه آموزش                               تغذیه جامعه، آموزش تغذیه دانش آموزان

تغذیه در دوره های زندگی                        تغذیه مادران باردار، شیرده، سالمندان

گیاهان خوراکی بومی                             گیاهان دارویی، داروهای گیاهی

امنیت غذایی                                       تاثیر سموم کشاورزی در مواد غذایی، فلزات سنگین

بهداشت و امنیت مواد غذایی

تغذیه و سیستم ایمنی                            آنتی اکسیدان ها، حساسیت های غذایی

تغذیه ورزشکاران                                  مکمل های ورزشی

مکمل های غذایی

تغذیه سلولی مولکولی

تغذیه و تولید مثل                                تغذیه در ناباروری و

غذاهای سلامت محور                           پروبیوتیک ها

ریز مغذی ها                                      تاثیر ویتامین ها و مواد معدنی در سلامت

تغذیه گروههای ویژه                                 تغذیه در حوادث و بلایا، گیاهخواران و

بهداشت آب                                          آلاینده های محیطی

تغذیه سنتی و غذاهای بومی محلی

Research priorities of the Nutrition Sciences Department of Urmia Medical School approved in 1401

The list of research priorities

Clinical nutrition, nutrition in chronic diseases and infectious diseases

Nutrition education, community nutrition education, student nutrition education

Nutrition in the stages of life, nutrition of pregnant, lactating, elderly mothers

Native edible plants, medicinal plants, herbal medicines

Food security, the effect of agricultural pesticides on food, heavy metals

Health and food safety

Antioxidants nutrition and immune system, food sensitivities

Nutrition of athletes, sports supplements

Food supplements

Molecular cellular nutrition

Nutrition and reproduction, nutrition in infertility and

Health foods based on probiotics

Micronutrients, the effect of vitamins and minerals on health

Nutrition of special nutrition groups in accidents and disasters, vegetarians, etc

Water health and environmental pollutants

Traditional nutrition and local indigenous foods

 

لیست برخی از پایان نامه های اجرا شده در گروه علوم تغذیه به شرح زیر می باشد.

 1 .بررسی ارتباط بین الگوهای غذایی غالب با کاتاراکت وابسته به سن در شهر ارومیه

2 .بررسی ارتباط pH و حجم آب آشامیدنی و مایعات دریافتی با خطر سنگ کلیه در مردان بزرگسال

 3 .مقایسه تاثیر مشاوره بهبود کیفیت غذایی و فعالیت فیزیکی با یا بدون مشاوره رفتاری بر شاخص توده بدنی، ترکیب بدن و پروفایل لیپیدی در زنان چاق و دارای اضافه وزن

 4 .بررسی تاثیر مکمل یاری روی بر پروفایل لیپیدی، CRP-hs ،دفعات حملات سردرد میگرنی و دوره و شدت آن در زنان بزرگسال

 5 .بررسی تأثیر مکمل یاری کورکومین بر ظرفیت تنفسی، شاخصهای عملکرد ریوی و اینترلوکین-6 سرمی در بیماران مبتلا به مراحل 3( شدید( و 4( خیلی شدید( بیمارهای انسداد مزمن ریوی

 6 .بررسی اثر رژیم غذایی کم کالری و مکمل یاری با اسیدهای چرب امگا 3 - بر سطوح سرمی آنزیم های کبدی، پروفایل لیپیدی، مقاومت انسولینی و ترکیب بدن در بیماران دچار اضافه وزن و چاقی مبتلا به کبد چرب غیر الکلی

 7 .بررسی ارتباط الگوهای غذایی و خطر سرطان معده

 8 .تاثیر مکمل یاری امگا 3( روغن ماهی( بر روی سطح خونی فاکتور نکروز کننده تومور آلفا )œ-TNF ،)پروتئین واکنشگر C با حساسیت باال (CRP-hs (و میزان رسوب گلبولهای قرمز )ESR )در زنان مبتلا به تیروئیدیت هاشیموتو

 9 .تاثیر مصرف مکمل یاری ویتامین D بر شاخص های گلایسمیک و درصد توده چربی بدن در افراد مبتلا به پره دیابت

 10 .بررسی ارتباط سطح سرمی ویتامین D با سطح سرمی Ab TPO-Anti, FT4, FT3, TSH در زنان مبتلا به بیماری های هاشیموتو و گریوز

 11 .بررسی اثر مکمل یاری اسید های چرب امگا-3 بر اشتیاق به مصرف سیگار و شاخص استرس اکسیداتیو در سیگاری های شدید

12 .مطالعه جهش های ژن فنیل آلانین هیدروکسیلاز انسانی و فنوتایپ های ایپر فنیل آلانیمی با استفاد از پارامترهای ژنتیک انسانی و آنزیمی باکتریایی و ارتباط آن با رژیم غذایی

 13 .بررسی تاثیر پودر زنجبیل بر روی میزان KB-NF, LDL-OX ، پروفایل لیپیدی و علائم بالینی در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید

 14 .بررسی ارتباط بین وضعیت ویتایمن D و پلی مورفیسم های ژن گیرنده ویتامین D با بیماریهای گریوز و هاشیموتو در شهر ارومیه

 15 .بررسی اثر مکمل یاری دهانی پیسیلیوم بر مقاومت انسولینی و پروفایل لیپیدی در بیماران سندروم تخمدان پلی کیستیک غیر دیابتیک

 16 .بررسی ارتباط الگوهای غذایی با شدت دیسمنوره در دانشجویان دختر مجرد و سالم دانشگاه علوم پزشکی ارومیه

 17 .بررسی رابطه بین ایندکس کیفیت غذایی و ویتامین D دریافتی با شاخص های قند خون در بیماران دیابتی نوع 2

 18 .مقایسه تأثیر مکمل یاری همزمان ویتامین D3 و پروبیوتیک حاوی لاکتیک اسید باکتری با مکمل یاری ویتامین D3 بر میزان سطح سرمی D) OH(25 در بیماران مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک

19 .بررسی ارتباط الگوهای غذایی غالب با شدت عالئم، میزان التهاب، تغییرات پلاک های فعال و سطوح استرس اکسیداتیو در بیماران ام اس

20 .بررسی اثر مشاوره تغذیه مبتنی بر شمارش کربوهیدرات، نمایه گلیسمیک و کاهش انرژی مصرفی بر شاخص های کنترل گلیسمی، لیپیدی، تن سنجی و فشار خون بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مراجعه کننده به مرکز بهداشت شهر ارومیه، 19/4/1402

 21 .بررسی اثر جایگزینی روغن حیوانی با روغن کانولا بر اجزای سندرم متابولیک، شاخص کبد چرب و مقاومت انسولینی در بیماران مبتلا به سندرم متابولیک، 25/10/1401

22 .بررسی تاثیر سیر سیاه براستئاتوز و آنزیم های کبدی، پروفایل لیپیدی، مقاومت انسولینی و شاخص های آنتروپومتریک در بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی، 10/7/1401

23 .بررسی اثر جایگزین نمودن روغن حیوانی )روغن زرد( با روغن کلزا بر استئاتوز و آنزیمهای کبدی، پروفایل لیپیدی، مقاومت انسولینی و شاخص های تن سنجی در بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی، 9/8/1400

24 .بررسی ارتباط مصرف میوه با شاخصهای تن سنجی، آنزیم های کبدی، پروفایل لیپوپروتئینی، وضعیت گلایسمیک و فشار خون در افراد مبتلا به چاقی و اضافه وزن با استفاده از داده های کوهورت سبزوار، 4/11/1400

25 .ارزیابی روایی و پایایی پرسشنامه کوتاه بسامد مصرف خوراک) (FFQ-SH (در شهرارومیه مصوب 11/9/99

 26 .بررسی اثر الگو ی وعده غذایی بر فیبروز، استئاتوز و آنزیم های کبدی ، پروفایل لیپیدی و شاخص های تن سنجی در بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی مصوب، 19/11/99

 27 .بررسی اثر رژیم غذایی غنی از غالت کامل و سبوس دار بر شدت علائم سندرم پیش از قاعدگی در پرستاران، 7/3/9

28 .تأثیر مکملیاری پودر سیر بر ترکیب بدنی، اکوژنیسیته ی کبد، مقاومت انسولینی، آنزیم های کبدی، پروفایل لیپیدی و استرس اکسیداتیو در بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی، 15/7/98

29 .ارزیابی تاثیر مصرف دمنوش برگ کاسنی بر استئاتوز، آنزیمهای کبدی، سنجه های سندروم متابولیک، شاخصهای استرس اکسیداتیو، پروتئین واکنشگر C در بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی، 31/6/98

30 .ارزیابی اثر رژیم غذایی غنی از میوه بر استئاتوزکبدی، آنزیم های کبدی، مقاومت انسولینی، پروفایل لیپیدی و شاخصهای تن سنجی در بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی مصوب، 11/11/98

 31 .تاثیر مصرف ماست سین بیوتیک بر اکوژنیسیته و شاخص های عملکرد کبدی در بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی، 97/4/12

32 .مقایسه عادات و الگوهای غذایی، فعالیت فیزیکی، عوامل خطر قلبی - عروقی و آنزیم های کبدی در بیماران کبد چرب غیر الکلی با و بدون موفقیت در کاهش استئاتوز، 1397

 33 .رابطه بین الگوهای غذایی و ابتال به بیماری مالتیپل اسکلروزیس در بیماران مراجعه کننده به انجمن حمایت از بیماران ام اس آذربایجان غربی 97/11/12 ،

34 .تاثیر رژیم غذایی غنی از غالت کامل یا سبوسدار بر اکوژنیسیته کبد، شاخصهای عملکرد کبدی، تن سنجی، مقاومت انسولینی، فشارخون و پروفایل لیپیدی در بیماران مبتلا به کبدچرب غیرالکلی، 1396

35 .تاثیر رژیم غذایی غنی از غالت کامل یا سبوس دار بر اکوژنیسیته کبد، شاخصهای عملکرد کبدی، تن سنجی، مقاومت انسولینی، فشارخون و پروفایل لیپیدی در بیماران مبتلا به کبدچرب غیرالکلی، 1395

36 .ارتباط میان الگوهای غذایی، نا امنی غذایی، عادات غذایی، اضافه وزن و چاقی در بین دانش آموزان دختر )12-15ساله( نوجوان شهر ارومیه، 1394

 37 .ارتباط بین دریافت غذایی و شاخص های تن سنجی با اشتها و سطح سرمی پپتید (36-3 (YY ،90 تا 120 دقیقه پس از وعده ناهار در کارکنان دانشگاه های پردیس نازلوی ارومیه، 1394

 38 .بررسی اثر زنجبیل خوراکی بر سطح سرمی لپتین و پروتئین های فاز حاد وتغییر بیان ژنی آنزیم کلسیم-کالمودولین پروتئین کینازII و میزان مونوآمین اکسیداز و تغییرات هیستوپاتولوژیک القاشده به وسیله مصرف اتانول در قلب موش های صحرایی نر نژاد ویستار، 1394

39 .بررسی ارتباط کیفیت و کمیت کربوهیدرات مصرفی با فشارخون ناشی از بارداری، 1394

 40 .بررسی تاثیر کلسیم و ویتامینD بر استئاتوز کبدی در موش های صحرایی نر، 14/7/94

41 .بررسی اثر مکمل یاری با گونه های الکتوباسیلوس روی اندازه های تن سنجی، ترکیب بدن، اشتها و پروفایل لیپیدی سرم در بزرگسالان دارای اضافه وزن و چاق، 29/7/94

 42 .بررسی ارتباط الگوهای غذایی غالب و پره اکلامپسی در زنان باردار، 1393

 43 .بررسی اثر مکمل خوراکی β-گلوکان بر شاخص های تن سنجی، اشتها، مقاومت انسولینی، وضعیت اکوژنیسیته و سطوح آنزیمهای کبدی در بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی تحت درمان با رژیم غذایی کم کالری و ویتامین E ،1393

44 .بررسی اثر مکمل یاری نشاسته مقاوم بر وضعیت آنتی اکسیدانی و مقاومت به انسولین در بزرگساالن مبتلا به اضافه وزن و چاقی، 1392

 45 .بررسی اثر مصرف ماست غنی شده با بذر کتان بر فاکتورهای خطر بیماریهای قلبی عروقی در بیماران دیابتی نوع 2 ،1392

 46 .اثر آب انار بر روی عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی در افراد مبتلا به سندرم متابولیک، 16/7/92

 47 .بررسی ارتباط الگوهای غذایی غالب و دریافت انرژی و درشت مغذیها با بیماری آندومتریوز در خانمهای 15-45 ساله

48 .بررسی ارتباط بین شاخص التهابی رژیم غذایی با علائم و شدت بیماری در بیماران مبتلا به کووید-19

 49 .بررسی ارتباط بین الگوهای غذایی غالب و شاخص التهابی رژیم غذائی (DII (با استئوسارکوپنی در مطالعه ی چند مرکزی استئوپروز ایرانیان )آیموس(؛ استان های فارس و آذربایجان غربی

 50 .بررسی تاثیر مصرف غذا با دو نوع محدودیت زمانی بر شاخص های گلیسمی، لیپیدی، اشتها و کیفیت خواب زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک

The list of some theses implemented in the Department of Nutritional Sciences is as follows.

 1. Investigating the relationship between dominant food patterns and age-related cataracts in Urmia city

2. Examining the relationship between pH and the volume of drinking water and fluids received with the risk of kidney stones in adult men

 3. Comparison of the effect of counseling to improve food quality and physical activity with or without behavioral counseling on body mass index, body composition and lipid profile in obese and overweight women

 4. Investigating the effect of zinc supplementation on lipid profile, CRP-hs, frequency of migraine headache attacks and its duration and intensity in adult women.

 5. Investigating the effect of curcumin supplementation on respiratory capacity, pulmonary function indices and serum interleukin-6 in patients with stages 3 (severe) and 4 (very severe) of chronic obstructive pulmonary disease

 6. Investigating the effect of low-calorie diet and supplementation with omega-3 fatty acids on serum levels of liver enzymes, lipid profile, insulin resistance and body composition in overweight and obese patients with non-alcoholic fatty liver disease

 7. Examining the relationship between food patterns and the risk of stomach cancer

 8. The effect of omega-3 supplementation (fish oil) on the blood level of tumor necrosis factor alpha (TNF), C-reactive protein with high sensitivity (CRP-hs) and red blood cell sedimentation rate (ESR) in women with thyroiditis Hashimoto's

 9. The effect of vitamin D supplementation on glycemic indices and body fat percentage in people with pre-diabetes

 10. Investigating the relationship between serum levels of vitamin D and serum levels of Ab TPO-Anti, FT4, FT3, and TSH in women with Hashimoto's and Graves' diseases

 11. Investigating the effect of omega-3 fatty acids supplementation on the urge to smoke and oxidative stress index in heavy smokers.

12. The study of human phenylalanine hydroxylase gene mutations and hyperphenylalaninemia phenotypes using human genetic and bacterial enzyme parameters and its relationship with diet

 13. Investigating the effect of ginger powder on KB-NF, LDL-OX, lipid profile and clinical symptoms in patients with rheumatoid arthritis

 14. Investigating the relationship between vitamin D status and vitamin D receptor gene polymorphisms with Graves' and Hashimoto's diseases in Urmia city

 15. Investigating the effect of oral psyllium supplement on insulin resistance and lipid profile in non-diabetic polycystic ovary syndrome patients

 16. Investigating the relationship between dietary patterns and the severity of dysmenorrhea in single and healthy female students of Urmia University of Medical Sciences.

 17. Investigating the relationship between food quality index and vitamin D intake with blood sugar indicators in type 2 diabetic patients

 18. Comparison of the effect of vitamin D3 and probiotics containing lactic acid bacteria with vitamin D3 supplementation on serum levels of D(OH)25 in patients with polycystic ovary syndrome

19. Investigating the relationship between dominant food patterns and the severity of symptoms, the level of inflammation, changes in active plaques and levels of oxidative stress in MS patients

20. Investigating the effect of nutrition counseling based on carbohydrate counting, glycemic profile and reducing energy consumption on glycemic, lipid, anthropometric and blood pressure control indicators of patients with type 2 diabetes referring to Urmia City Health Center, 4/19/1402

 21. Investigating the effect of replacing animal oil with canola oil on metabolic syndrome components, fatty liver index and insulin resistance in patients with metabolic syndrome, 10/25/1401

22. Investigating the effect of black garlic on steatosis and liver enzymes, lipid profile, insulin resistance and anthropometric indicators in patients with non-alcoholic fatty liver, 10/7/1401

23. Investigating the effect of replacing animal oil (yellow oil) with rapeseed oil on steatosis and liver enzymes, lipid profile, insulin resistance and anthropometric indicators in patients with non-alcoholic fatty liver, 8/9/1400

24. Examining the relationship between fruit consumption and anthropometric indicators, liver enzymes, lipoprotein profile, glycemic status and blood pressure in obese and overweight people using Sabzevar cohort data, 11/4/1400

25. Evaluation of the validity and reliability of the short food frequency questionnaire (FFQ-SH) (in the city of Urmia, approved on 9/11/99

 26. Examining the effect of meal pattern on fibrosis, steatosis and liver enzymes, lipid profile and anthropometric indicators in patients with non-alcoholic fatty liver, approved, 11/19/99

 27. Investigating the effect of a diet rich in whole grains and bran on the severity of premenstrual syndrome symptoms in nurses, 9/3/7

28. Effect of garlic powder supplementation on body composition, liver echogenicity, insulin resistance, liver enzymes, lipid profile and oxidative stress in patients with non-alcoholic fatty liver disease, 7/15/98

29.Evaluating the effect of chicory leaf tea consumption on steatosis, liver enzymes, metabolic syndrome measures, oxidative stress indicators, C-reactive protein in patients with non-alcoholic fatty liver disease, 6/31/98

30. Evaluation of the effect of a fruit-rich diet on steatosis of the liver, liver enzymes, insulin resistance, lipid profile and anthropometric indicators in patients with non-alcoholic fatty liver, approved, 11/11/98

 31. The effect of synbiotic yogurt consumption on echogenicity and liver function indicators in patients with non-alcoholic fatty liver, 12/4/97

32. Comparison of eating habits and patterns, physical activity, cardiovascular risk factors and liver enzymes in non-alcoholic fatty liver patients with and without success in reducing steatosis, 2017

 33. The relationship between food patterns and multiple sclerosis in patients referred to the West Azerbaijan MS Patient Support Association, 11/12/97.

34. The effect of a diet rich in whole grains or whole grains on liver echogenicity, liver function indices, anthropometry, insulin resistance, blood pressure and lipid profile in patients with non-alcoholic fatty liver disease, 2016

35. The effect of a diet rich in whole grains or bran on liver echogenicity, liver function indices, anthropometry, insulin resistance, blood pressure and lipid profile in patients with non-alcoholic fatty liver disease, 2015

36. The relationship between food patterns, food insecurity, eating habits, overweight and obesity among adolescent female students (12-15 years old) in Urmia city, 2014

 37. The relationship between food intake and anthropometric indices with appetite and serum level of peptide (YY, 3-36, 90 to 120 minutes after lunch in employees of Nazloi campus in Urmia, 2014

 38. Investigating the effect of oral ginger on the serum level of leptin and acute phase proteins and the gene expression of calcium-calmodulin protein kinase II and the level of monoamine oxidase and histopathological changes induced by ethanol consumption in the heart of male Wistar rats, 2014

39. Investigating the relationship between the quality and quantity of carbohydrates consumed and blood pressure caused by pregnancy, 2014

 40. Investigating the effect of calcium and vitamin D on liver steatosis in male rats, 7/14/94

41. Investigating the effect of Yari supplementation with Lactobacillus species on anthropometric measurements, body composition, appetite and serum lipid profile in overweight and obese adults, 7/29/94

 42. Investigating the relationship between dominant food patterns and preeclampsia in pregnant women, 2013

 43. Investigating the effect of β-glucan oral supplement on anthropometric indicators, appetite, insulin resistance, echogenicity status and liver enzyme levels in patients with non-alcoholic fatty liver treated with low-calorie diet and vitamin E, 2013

44. Investigating the effect of resistant starch supplementation on antioxidant status and insulin resistance in overweight and obese adults, 2013

 45. Investigating the effect of consuming yogurt enriched with flax seeds on the risk factors of cardiovascular diseases in type 2 diabetic patients, 2012

 46. ​​The effect of pomegranate juice on the risk factors of cardiovascular diseases in people with metabolic syndrome, 7/16/92

 47. Investigating the relationship between dominant food patterns and intake of energy and macronutrients with endometriosis in women aged 15-45

48. Investigating the relationship between the inflammatory index of the diet and the symptoms and severity of the disease in patients with covid-19

 49. Investigating the relationship between the dominant food patterns and the inflammatory index of the diet (DII) with osteosarcopenia in a multicenter study of Iranian osteoporosis (Aimos), Fars and West Azarbaijan provinces

 50. Investigating the effect of food consumption with two types of time limits on glycemic, lipid, appetite and sleep quality indicators of women with polycystic ovary syndrome

 

آدرس: ارومیه، کیلومتر 11 جاده سرو، پردیس نازلو، دانشکده پزشکی، صندوق پستی: 1441-57155

044 -32752372 ،32752373 ،32770397 ،32780803 ،32770698 :تلفن

044 – 32780800 – 1 :گروه نمابر

nutrition.dep@umsu.ac.ir :الکترونیک پست آدرس

 

Address: Urmia, Kilometer 11 Saro Road, Nazlo Campus, Faculty of Medicine, PO Box: 57155-1441

Phone: 044-32752372, 32752373, 32770397, 32780803, 32770698

044-32780800-1: Nemabar group

nutrition.dep@umsu.ac.ir: email address

تنظیمات قالب