گروه علوم تغذیه دانشکده پزشکی ارومیه، از زمان برپایی دانشکده پزشکی ارومیه و به صورت متّحد با گروه بیوشیمی و با نام «گروه بیوشیمی و تغذیه» شکل گرفت ولی از سال 1390 و به دنبال تفکیک این دو گروه دانشگاهی از یکدیگر، به شکل مستقل و با نام «گروه علوم تغذیه» فعالیت خود را ادامه داد. در همین سال نیز گروه علوم تغذیه موفق به اخذ مجوّز دوره کارشناسی ارشد علوم تغذیه گردید و نخستین دوره دانشجویان کارشناسی ارشد علوم تغذیه از مهرماه 1390 شروع به تحصیل نمودند. گروه علوم تغذیه در سال 1402 موفق به اخذ مجوز پذیرش دانشجویان مقطع PhD علوم تغذیه گردید و از همان سال دانشجو در این مقطع پذیرش و تربیت می نماید. اساتید این گروه افزون بر تربیت دانشجویان PhD و کارشناسی ارشد علوم تغذیه، تاکنون با انجام پژوهشها و تألیفات در زمینه علوم تغذیه و همچنین با آموزش گروههای دانشجویی در رشته های گوناگون علوم پزشکی (همچون رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری، مامایی، بهداشت عمومی، بهداشت خانواده، بهداشت مدارس و ...) وظایف خود را در سطوح گوناگون پوشش داده است. بعلاوه، گروه علوم تغذیه با اجرای برنامه های ویژه آموزشی برای دانش آموختگان این رشته ها، زمینه ساز رشد و بالا رفتن دانش تغذیه در گروههای گوناگون رشته های علوم پزشکی شده و از این رهگذر، به افزایش فرهنگ تغذیه ای و بهینه سازی سطح تغذیه جامعه کمک کرده است. همچنین این گروه توانسته است تاکنون شمار قابل توجهی از دانش آموختگان کارشناسی ارشد خود را با کسب امتیازهای ممتاز، روانه دوره دکترای تخصصی علوم تغذیه نماید. گفتنی است این گروه در انجام امور فرابخشی نیز فعّال بوده و تاکنون با سازمانهایی مانند آموزش و پرورش، ادارۀ تربیت بدنی و صدا و سیما همکاریهای پررنگی داشته است.
رسالت و اهداف گروه
: رسالت
- آموزش دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی رشته علوم تغذیه به نحوی که دارای دانش نظری و مهارت عملی کافی در ارائه خدمات رژیم درمانی، آموزشی و پژوهشی باشند.
- آموزش نظری و عملی دانشجویان رشتههای پزشکی و پیراپزشکی در زمینه اصول تغذیه و رژیم درمانی در راستای ایجاد تعامل بین رشته ای
- ارتقای امنیت غذا و تغذیه با هدف نهایی بهبود کیفیت زندگی جامعه
اهداف :
- راه اندازی دوره های بازآموزی در زمینه تغذیه جهت فارغ التحصیلان رشته تغذیه، پزشکی، پرستاری، مامایی و داروسازی
- انجام پژوهش های بنیادی و کاربردی در حوزه های تخصصی مختلف تغذیه از جمله بررسی وضعیت تغذیه ای جامعه ، امنیت غذایی، پایش و کنترل بیماری ناشی از غذا و بررسی راه کارهای موثر برای تغییر عادات غذایی به منظور مقابله با بیماری مزمن
- انجام پژوهش در جهت شناخت مشکلات سیستم رژیم درمانی در بیمارستان ها و حل مشکلات موجود
- ارتقاء سطح علمی و دانش کاربردی اعضاء هیأت علمی گروه تغذیه از طریق همکاریهای بین المللی و شرکت در کنگره ها و سمینارهای ملی و بین المللی و فرصتهای مطالعاتی
- گسترش فرهنگ صحیح تغذیه در استان آذربایجان غربی با برگزاری جلسات آموزشی و نیز آموزش از طریق رسانهها